Vosganian, despre Rosia Montana: “Aurul ala sta acolo, in pamant, de sute de ani. Poate sa mai stea”

Vosganian, despre Rosia Montana: "Aurul ala sta acolo, in pamant, de sute de ani. Poate sa mai stea"
Vosganian, despre Rosia Montana: “Aurul ala sta acolo, in pamant, de sute de ani. Poate sa mai stea”

Invitat la REALITATEA TV, la emisiunea Perspectiva, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat ca este de acord cu exploatarea de la Rosia Montana, numai in conditiile in care mediul inconjurator nu va fi afectat.

 “Aurul ala sta acolo, in pamant, de sute de ani si poate sa mai astepte! Daca stricam mediul inconjurator nu o sa-l mai repare nimeni”, a declarat Vosganian, care a precizat ca pana cand Ministrul Mediului nu da un acord, subiectul este o simpla o dezbatere.

“Este o exploatare buna, insa daca afecteaza mediul inconjurator nu sunt de acord. Pana cand Ministrul Mediului nu da un acord este doar o dezbatere”, a mai spus ministrul.

Fostul presedinte al Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANMR), Bogdan Gabudeanu, declara in exclusivitate pentru REALITATEA.NET trebuie luata o decizie.

“Eu zic ca Rosia Montana, daca vrem sa o exploatam pentru noi ca stat, s-o tina, daca nu sa spuna ce vor sa faca cu ea. Trebuie sa iei o decizie, ori o exploatam, ori o lasam pentru generatiile urmatoare. In materie de minerit trebuie sa intelegem ca de unii singuri nu o sa facem nimic si daca nu o sa ne asociem nu se ajunge nicaieri”, a declarat Bogdan Gabudeanu.

Despre cat de benefica ar fi exploatarea, acesta a spus ca “cifrele alea pe care le-au tot anuntat ei sunt reale”. “Eu zic ca sunt reale. Totul e ca atunci cand se va da drumul la proiect, statul sa fie cu ochii pe ei, pe ceea ce s-au angajat ei sa faca”, a mai spus fostul presedinte al Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,329FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente