Primul telefon mobil mecanic din lume

Cesoricarul elvetian Ulyse Hardin si compania SCI Innovations creeaza primul telefon mobil mecanic, care imita designul unui ceas de mana. Rotorul special din componenta acestuia, ii permite sa functioneze, cel putin partial, cu energie cinetica, asemenea tehnologiei folosite in confectionarea ceasurilor.
wind-up-cell-phone.jpg
Acest telefon, supranumit Seful, contine o baterie integrata care utilizeaza energia cinetica data de miscarea rotorului. In acest stadiu nu ne sunt oferite foarte multe detalii despre modul de functionare, dar se pare ca aceasta energie e folosita pentru a suplimenta bateria, in loc sa trebuiasca sa o inlocuiesti complet.

In plus, designul telefonului este realizat in asa fel incat miscarea rotorului este vizibila prin partea din spate al acestuia.

Inca nu se cunoaste data exacta in care telefonul va fi scos pe piata, sau daca va fi un produs pe care si-l vor putea permite doar milionarii. In orice caz, e destul de interesant sa vedem cum energia cinetica e folosita in mod elegant pentru functionarea unui telefon mobil.

Sursa: Treehugger

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *