Problema depozitatii deseurilor in Caras-Severin va fi rezolvata pana in 2014

0
467
Problema depozitatii deseurilor in Caras-Severin va fi rezolvata pana in 2014
Problema depozitatii deseurilor in Caras-Severin va fi rezolvata pana in 2014

Saptamana trecuta, la Constanta s-a desfasurat un seminar privind obligatiile autoritatilor locale referitor la managementul deseurilor.

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului a fost reprezentata de vicepresedintele cu rang de subsecretar de stat Horia Irimia. Acesta a declarat ca „in perioada negocierii Tratatului de Aderare la UE, am fost prea optimisti. Termene de opt-noua ani pentru inchiderea gropilor de gunoi, ale haldinelor neconforme cu standardele europene, pareau pe atunci perioade in care se vor rezolva problemele. Acum insa am ajuns intr-o situatie grea, si cel mai mult a contat cat de repede s-au miscat autoritatile locale“.

In ceea ce priveste principalele probleme ale rezolvarii situatiei deseurilor, Irimia a precizat ca acestea au fost legate de amplasamentul deponeurilor ecologice, convingerea autoritatilor locale sa se asocieze cu ADI (Asociatii de Dezvoltare Intercomunitara) si selectarea operatorilor de gestionare a deseurilor.

Cat despre situatia din Caras-Severin, Irimia a mai spus ca „aici am inceput demersurile pentru realizarea unui sistem integrat inca din 2005-2006. La inceputul acestui an s-a semnat contractul de finantare pe POS Mediu intre presedintele CJ Sorin Frunzaverde si Ministerul Mediului. Proiectul se va realiza pana in 2014, iar pana atunci am inteles ca sunt solutii temporare de depozitare a deseurilor“.
Lidia Almajanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.