Problema spatiilor verzi, una dintre cele mai grave la Suceava

0
531
Iluta Cocris, directorul APM Suceava
Iluta Cocris, directorul APM Suceava

Ieri, de Ziua Internationala a Zonelor Urbane, APM Suceava a dezbatut mai multe dintre problemele de protectia mediului din municipiul Suceava.

Una dintre cele mai importante probleme existente in Suceava a fost pusa in evidenta de Asociatia Grupul Ecologic de Colaborare (GEC) Bucovina prin proiectul „Eco-Transparenta”, proiect pilot pentru ecologizarea deciziilor administrative cu impact asupra peisajului citadin sucevean.

Este vorba de problema spatiilor verzi, pe care cei aproximativ 80 de voluntari, au urmarit-o de la inceputul anului, de cand a demarat proiectul, impreuna cu 21 de functionari publici.

„Peste 6.000 de fise au fost facute de voluntari cu privire la problemele din municipiu. Pe locul I s-a clasat starea spatiilor verzi, apoi parcarea masinilor sau folosirea copacilor ca locuri de afisaj”, a explicat Beatrice Stefanescu, reprezentanta GEC Bucovina.

Astfel, voluntarii au notat in fisele lor si au sesizat mai departe reprezentantii primariei despre gunoaiele, peturile aruncate pe strada, spatiile neingrijite sau transformate in parcari.

Drept raspuns reprezentanta primariei, Victoria Tabarcea, a tinut sa aminteasca faptul ca Suceava este un municipiu in plina transformare si reconstructie si a amintit aici toate proiectele pe care primaria le are in curs.

„Nu inseamna ca daca facem ceva trebuie sa stricam altceva”, a fost replica directorului APM Suceava, Iluta Cocris nemultumit de muncitorii care distrug spatiile verzi in timp ce lucreaza la proiectele primariei.

La masa rotunda organizata de APM Suceava impreuna cu GEC Bucovina au mai participat si reprezentanti ai scolilor eco din Suceava cat si reprezentanti ai primariei si ai Garzii Financiare Suceava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.