Proiectul "GREEN CULTURE" a fost finalizat
Probleme privind sistemul de inspectie si certificare ecologica

Secretarul de Stat, Daniel Botanoiu, a avut o intalnire cu reprezentantii organismelor de inspectie si certificare din sectorul de agricultura ecologica.

Aceasta intalnire a fost organizata in urma discutiilor purtate cu organizatiile producatorilor din sectorul de agricultura ecologica, acestia din urma prezentand o serie de probleme privind sistemul de inspectie si certificare. De asemenea, MADR considera ca, in procesul de elaborare a legislatiei in domeniu, trebuie implicati toti actorii care activeaza in acest sector.
La randul lor, reprezentantii organismelor de inspectie si certificare au prezentat mai multe propuneri. Astfel, acestia sustin imbunatatirea sistemului de inscriere a operatorilor, stabilirea unui numar maxim de operatori in vederea desfasurarii inspectiilor, verificarea inspectorilor de catre autoritatea competenta. Totodata, participantii la discutii considera necesara continuarea dialogului cu autoritatile competente in vederea elaborarii actelor normative in domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here