Problemele actuale de mediu, dezbatute la Iasi de specialisti

Problemele actuale de mediu, dezbatute la Iasi de specialisti
Problemele actuale de mediu, dezbatute la Iasi de specialisti

Astazi a inceput Simpozionul International “Mediul actual si Dezvoltarea Durabila”, organizat de catre Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), Facultatea de Geografie si Geologie.

Evenimentul este la a opta editie si se va desfasura pana pe 2 iunie, aici urmand sa participe 130 de invitati din 8 tari, reprezentanti ai Garzii Nationale de Mediu, ai Laboratorului de cercetari “Procese Pedogenetice”, Universitatea de Stat Republica Moldova dar si ai Agentiei Ecologice Cahul.

In cadrul intalnirii vor fi prezentate 15 lucrari scrise de specialistii in probleme de mediu din tari precum Burkina Faso, Israel, Franta, Ucraina, Noua Zeelanda, Polonia sau Siria.

“Rolul intalnirilor este sa puna oamenii fata in fata pentru a colabora si a aplica in alta parte ceea ce are importanta in problemele de mediu, mai ales pe plan local. Sunt 130 de invitati, cu 15 lucrari si un numar de 23 de autori. Noi suntem multumiti ca in ultimii 4 ani au reusit sa ajunga aceste persoane la simpozion pentru a oferi cat mai multe informatii utile in ceea ce priveste acest domeniu”, a spus prof.univ. dr. Liviu Apostol.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente