Procedura de raportare a datelor referitoare la ambalaje si deseuri de ambalaje a fost modificata

0
361
Pledoarie pentru consumul de lapte
Procedura de raportare a datelor referitoare la ambalaje si deseuri de ambalaje a fost modificata

Ministerul Mediului si Padurilor a publicat in Monitorul Oficial 130/2012 Ordinul 794/2012 privind procedura de raportare a datelor referitoare la ambalaje si deseuri de ambalaje.

Ordinul se adreseaza producatorilor si importatorilor de ambalaje de desfacere, producatorilor / importatorilor de produse ambalate, precum si celor care supraambaleaza produse ambalate, care isi indeplinesc in mod individual obiectivele privind gestionarea ambalajelor si a deseurilor de ambalaje, care sunt obligati sa raporteze agentiei judetene / regionale pentru protectia mediului datele aferente privind natura, cantitatea, caracterul reutilizabil si alte date privind ambalajele si deseurile de ambalaje.

Totodata, Ordinul impune obligatii de raportate si in sarcina si importatorilor de ambalaje de desfacere, producatorilor / importatorilor de produse ambalate, precum si celor care supraambaleaza produse ambalate, care au transferat partial obligatiile privind gestionarea ambalajelor si deseurilor de ambalaje. Acestia vor raporta datele aferente cantitatii de ambalaje netransferate.

Datele de raportare se transmit agentiei judetene / regionale pentru protectia mediului in a carei raza teritoriala este inregistrat sediul social al operatorului economic.

Operatorii autorizati sa gestioneze in numele altora ambalaje si deseuri de ambalaje vor trebui sa raporteze Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului [ANPM] datele referitoare la cantitatile totale de ambalaje pentru care au incheiat contracte cu operatorii economicii responsabili, precum si datele referitoare la cantitatile de ambalaje pentru care au preluat responsabilitatea de la fiecare operator economic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.