Producatorii de carbune pot deveni castigatorii unor concesii acordate de U.E.

Producatorii de carbune si titei sunt pe cale de a obtine autorizatia de emisie gratuita in UE incepand cu 2013, mai repede decat alte industrii, indica datele preliminare ale normelor europene de evaluare a costurilor.
Din 257 de industrii evaluate de Comisia Europeana doar 142 sunt eligibile pentru a primi autorizatie gratuita potrivit datelor peliminarii despthumb300_27835bb65a10a23196a116c9700ba96d.jpgre emisiile comerciale de pe site-ul oficial.
Aproximativ 100 de industrii trebuie sa plateasca pentru acordarea autorizatiilor, in timp ce pentru restul datele sunt insuficiente.
UE incearca sa vanda mai multe autorizatii decat sa le ofere gratuit pentru a creste stimulentele de reducere a emisiilor. Emisiile de carbon cresc costul productiei pentru fabricile care au nevoie sa cumpere autorizatie ca efect al arderii combustibililor fosili sau emiterii altor gaze cu efect de sera.
O lege de anul trecut, ce urmeaza sa fie aplicata pe urmatorii opt ani pana in 2020, compenseaza industrii care au costuri ridicate la autorizatiile de emisie sau concureaza cu alte companii din afara spatiului european, care nu au interdictii pentru emisia de carbon.

Sursa: Bloomberg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *