Produsele bio s-au scumpit cu 20%

0
301

Pretul alimentelor ecologice a crescut de la inceputul anului si pana acum cu aproximativ 20 la suta, spune Radu Panait, director general Natura Land si director de dezvoltare la BIOlogistic, citat de Agerpres.
produse bio
Panait sustine ca principala cauza o reprezinta deprecierea monedei nationale in raport cu euro. „Deprecierea a contribuit cu circa 15 la suta la cresterea preturilor la produsele bio.

De asemenea, producatorii din sector majoreaza preturile cu circa trei, pana la cinci la suta, in fiecare an, ceea ce a adus o crestere totala a preturilor de circa 20 la suta”, a declarat Radu Panait.
Potrivit acestuia, consecinta directa a acestei situatii se va resimti la nivelul vanzarilor.

„Pe anumite segmente criza va afecta si sectorul bio, desi avem deja o piata formata. Vom avea de suferit in sensul ca romanii care prefera produsele bio nu vor mai putea cumpara sa zicem zece produse pe luna, ci doar sase”, a mai adaugat directorul Natura Land.

Romania si Bulgaria, codasele Europei

La nivel european, produsele bio reprezinta circa 6-8% din intreaga piata de produse alimentare, in timp ce in Romania ponderea acestora este de sub un procent. „Din pacate, Romania, alaturi de Bulgaria, continua sa fie codase in Uniunea Europeana”, a concluzionat Panait.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.