Produsul zilei: Suc biologic de struguri

Acest suc de struguri este produs de firma franceza Bonneterre. El a fost obtinut prin presarea fructelor proaspete. Zeama rezultata nu a fost filtrata si a fost supusa unei pasteurizari usoare, pentru ca substantele nutritive din struguri sa nu fie distruse, spune producatorul.

Strugurii au asupra organismului efect reconfortant, vitaminizant si mineralizant, fiind bogati in zaharuri, care au o mare valoare energetica, in lecitina, vitaminele A, B1, B2, B6, K si PP si in minerale – potasiu, fosfor, fier, magneziu.

ATENTIE. Termenii biologic, organic, ecologic, precum si prescurtari ale acestora – bio, eco – desemneaza acelasi tip de produse, fara chimicale, antibiotice, organisme modificate genetic si neiradiate.

Termenul „organic”” este folosit in special de popoarele de limba engleza, cel „bio” (biologic) se foloseste in mai multe tari europene printre care Bulgaria, Franta, Italia, Olanda si Portugalia, in timp ce in Romania se foloseste „ecologic”, la fel ca in Suedia, Slovacia, Polonia si alte citeva tari.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *