Acest suc de portocale este produs de firma franceza Bonneterre. El a fost obtinut prin presarea fructelor proaspete si imbutelierea sucului rezultat chiar la locul de recoltare. Acest suc nu a fost filtrat, pentru a pastra aroma fructului si a fost supus unei pasteurizari usoare, pentru ca substantele nutritive din portocale sa nu fie distruse.

Portocalele sunt bogate in vitamina A, B si C. De asemenea, sunt fructe superioare cand vine vorba de continutul de calciu. In plus, ele contin sodiu, potasiu, magneziu, cupru, sulf si clor. 100 de grame de fruct contin 87,6% apa, 0,7% proteine, 0,2% grasimi, 0,3% minerale, 0,3% fibre, 10,9% carbohidrati, 26 mg de calciu, 20 mg de fosfor, 0,3 mg fier si 30 mg de vitamina C. Calciul din portocale este utilizat integral de organism, pentru ca in fruct exista si fosfor, care favorizeaza fixarea calciului. Compozitia acestui fruct il recomanda copiilor in crestere, anemicilor, bolnavilor cu stari febrile, convalescentilor.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here