Programul „Casa Verde” in judetul Arada

Programul "Casa Verde" in judetul Arada

Editia din 2011 a Programului privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeazaenergie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire,denumit popular Programul ,,Casa Verde’’ a debutat la 1 iunie. Programul a fost destinat exclusiv persoanelor fizice.

Programul consta in acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru mediu, in functie de tipul instalatiei, astfel:

– pana la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare si pentru instalatie de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice

– pana la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de caldura, exclusiv aparate de aer conditionat

Pentru anul 2011 bugetul alocat Programului a fost de 100 milioane lei, judetului Arad fiindu-i alocata in prima faza suma de 2.129.937 lei, fond care a fost epuizat in primele 3 saptamani de la demararea Programului. .

La data de 15.07.2011 s-a incheiat sesiunea de depunere a dosarelor de finantare in cadrul Programului ,,Casa Verde” – persoane fizice.

De la 1 iunie 2011, de cand a devenit operational acest Program si pana la 15 iulie 2011, s-au depus la APM Arad un numar de 638 dosare de finantare, in valoare de 3.837.707,93 lei.

Majoritatea celor care au solicitat finantare nerambursabila intentioneaza sa-si instaleze panouri solare, existand 550 solicitari. Pentru instalarea pompelor de caldura, APM Arad a inregistrat 13 solicitari, iar pentru instalarea centralelor termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice au fost depuse 75 dosare de finantare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente