Proiect – Precautie fata de OMG

0
415

In aceasta sesiune a Parlamentului European, Magor Csibi a continuat actiunile de mentinere a unei atitudini precaute fata de organismele modificate genetic (OMG-uri) si a incercat sa promoveze o atitudine responsabila.
organisme modificate genetic
Europarlamentarul liberal a argumentat in favoarea promovarii unui sistem de etichetare a produselor ce nu contin OMG-uri. „La ora actuala, in Europa sunt vandute produse alimentare ce contin OMG-uri. De aceea, avem nevoie de reglementari comune cu privire la o etichetare a produselor alimentare ce nu contin OMG-uri. Unele state membre aleg sa adopte astfel de dispozitii, in timp ce majoritatea raman reticente la o astfel de etichetare. Astfel, consumatorii europeni sunt confuzi, iar piata interna ramane fragmentata”, a precizat Magor Csibi. Acesta va incerca sa initieze o lege in Romania prin care produsele ce nu contin OMG-uri sa poata sa fie etichetate ca atare.

La dezbaterea pe utilizarea pesticidelor, care a avut loc luni in plenul Parlamentului, Magor Csibi a salutat compromisul Parlamentului si al Consiliului, prin care OMG-urile nu sunt incluse printre metodele nechimice de protectie a plantelor. „Acest raport putea sa constituie o capcana si sa ofere o -portita- producatorilor pentru introducerea pe piata comunitara a unui numar mai mare de OMG-uri. Acestea au fost vehiculate ca fiind o posibila alternativa la pesticide. Votul de astazi a reflectat vointa celor peste 58% din cetatenii Europei”, a zis Csibi.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.