Proiect – Precautie fata de OMG

In aceasta sesiune a Parlamentului European, Magor Csibi a continuat actiunile de mentinere a unei atitudini precaute fata de organismele modificate genetic (OMG-uri) si a incercat sa promoveze o atitudine responsabila.
organisme modificate genetic
Europarlamentarul liberal a argumentat in favoarea promovarii unui sistem de etichetare a produselor ce nu contin OMG-uri. “La ora actuala, in Europa sunt vandute produse alimentare ce contin OMG-uri. De aceea, avem nevoie de reglementari comune cu privire la o etichetare a produselor alimentare ce nu contin OMG-uri. Unele state membre aleg sa adopte astfel de dispozitii, in timp ce majoritatea raman reticente la o astfel de etichetare. Astfel, consumatorii europeni sunt confuzi, iar piata interna ramane fragmentata”, a precizat Magor Csibi. Acesta va incerca sa initieze o lege in Romania prin care produsele ce nu contin OMG-uri sa poata sa fie etichetate ca atare.

La dezbaterea pe utilizarea pesticidelor, care a avut loc luni in plenul Parlamentului, Magor Csibi a salutat compromisul Parlamentului si al Consiliului, prin care OMG-urile nu sunt incluse printre metodele nechimice de protectie a plantelor. “Acest raport putea sa constituie o capcana si sa ofere o -portita- producatorilor pentru introducerea pe piata comunitara a unui numar mai mare de OMG-uri. Acestea au fost vehiculate ca fiind o posibila alternativa la pesticide. Votul de astazi a reflectat vointa celor peste 58% din cetatenii Europei”, a zis Csibi.

Sursa: Jurnalul National

Articolul precedentPlasmele TV, desfiintate de UE
Articolul următorInele din aditivi chimici

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente