Inele din aditivi chimici

0
534

Parintii care isi vor hrani copiii cu inelele de porumb Jumbo Balls risca sa ii transforme in niste agitati. Acest produs contine aditivi alimentari, ce induc sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare.
inele din aditivi
Inelele de porumb Jumbo Balls (Crasty) au un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat si absorbtie rapida. Din aceasta cauza, produsul este dezechilibrat din punct de vedere nutritional, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Produsul analizat contine si patru coloranti chimici de sinteza, ce nu sunt recomandati in alimentatia copiilor. Tartrazina E102 nu trebuie consumata intr-o cantitate mai mare de 7,5 mg/kg corp. Daca este depasita aceasta cantitate pot aparea alergii, astm, rinite, urticarie. Copiilor le poate declansa sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). De asemenea, creste incidenta aparitiei unor tumori tiroidiene, altereaza perceptia si comportamentul, producand stari de confuzie, inhiba metabolismul zincului si interfereaza cu enzimele digestive. Rosu ponceau 4R este un colorant azoic care induce sindromul ADHD si are un puternic potential cancerigen. Din aceasta cauza a fost stabilita o doza zilnica admisa de numai 4 mg/kg corp. La fel de periculos este si E133 albastru briliant. Acesta poate induce sindromul ADHD, bronhoconstrictie, rash, destructii cromozomiale. Doza zilnica admisa este de 12,5 mg/kg corp. Dioxidul de titan, E171, nu este recomandat a fi consumat in mod frecvent, mai ales de catre persoanele sensibile. Pe langa acesti coloranti, inelele Jumbo Balls contin si arome de fructe identic naturale, ceea ce inseamna ca au fost obtinute prin sinteza chimica. Parintii nu trebuie sa isi imagineze ca s-au folosit extracte de fructe benefice sanatatii copiilor. Produsul in sine nu are nici o valoare biologica, aducand organismului numai un plus de calorii de proasta calitate ce duc la obezitate.

CONCLUZIILE SPECIALISTULUI

In urma analizei informatiilor inscrise pe eticheta, specialistul ne spune ca produsul analizat nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, celor cu maladii cardiovasculare, renale, hepatice, celor cu alergii, celor cu sindrom de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD), celor cu boli dermatologice, astmaticilor, persoanelor cu afectiuni ale tractusului digestiv, bolnavilor de cancer. Inelele Jumbo Balls sunt interzise bolnavilor de celiachie, din cauza continutului de gluten. Diabeticii vor cere sfatul medicului curant inainte de a consuma produsul si vor tine cont de cantitatea de glucide.

Eticheta
Inele din porumb. Crasty. Gris din porumb 72%, zahar, glucoza, arome de fructe identic naturale, coloranti alimentari E102 – tartrazina, E124 – rosu ponceau 4R, E133 – albastru briliant, E171 – dioxid de titan. Valoare energetica/100 g: 395 kcal/1.652 kJ, proteine 8,1%, lipide 2,6%, glucide 87%. Produsul nu contine OMG.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.