Proiecte pentru reducerea substantelor periculoase

Proiecte pentru reducerea substan?elor periculoase
Proiecte pentru reducerea substantelor periculoase
Proiecte pentru reducerea substantelor periculoase

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice a lansat la finele lunii trecute doua cereri de propuneri de proiecte, cu un buget total de peste 8,3 milioane de Euro, in cadrul Programului RO 04 „Reducerea substantelor periculoase”, finantat prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European 2009 – 2014. Primul proiect lansat sub numele de „Instrumente suport pentru luarea deciziilor” are un buget total disponibil de 7.145.770 de euro, iar al doilea proiect, „Campanii de formare si constientizare”, are un buget disponibil de nu mai putin de 1.188.372 euro.

In cadrul proiectului „Instrumente suport pentru luarea deciziilor” sunt prevazute masuri si prioritati pentru dezvoltarea de instrumente in sprijinul procesului decizional, cum ar fi, printre altele: registre, baze de date, sisteme de schimb de informatii, proceduri, ghiduri, scenarii de expunere pentru mediu si sanatatea umana, metodologii de estimare a riscurilor asociate cu substantele periculoase pentru sanatate si mediu, studii etc. pentru intarirea capacitatii autoritatilor publice responsabile cu implementarea si supravegherea aplicarii strategiilor si legislatiei UE referitoare la substantele chimice si deseurilor periculoase.

De asemenea, proiectele depuse in cadrul sesiunii „Campanii de formare si constientizare”, vor trebui sa urmareasca dezvoltarea de programe de studii, rapoarte de implementare, programe de formare, campanii de constientizare, pentru consolidarea capacitatii autoritatilor publice responsabile de implementarea si aplicarea strategiilor si legislatiei UE privind substantele chimice si deseurile periculoase.

Implementarea programului urmareste prevenirea efectelor negative ale substantelor chimice si deseurilor periculoase asupra sanatatii umane si mediului. Perioada de depunere a proiectelor se va incheia in data de 5 noiembrie 2014, implementarea lor urmand sa se deruleze, de la data semnarii contractului de finantare si pana la data de 30 aprilie 2016. Solicitantii eligibili in cadrul Programului RO04 „Reducerea substantelor periculoase” sunt autoritati si institutii publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *