Proiectie de film si dezbatere despre explorarea si exploatarea gazelor de sist

Proiec?ie de film ?i dezbatere despre explorarea ?i exploatarea gazelor de ?ist
Proiectie de film si dezbatere despre explorarea si exploatarea gazelor de sist
Proiectie de film si dezbatere despre explorarea si exploatarea gazelor de sist

Asociatia Vira va invita miercuri, 18 iunie, la proiectie de film si dezbatere.

Proiectiile vor insuma secvente din documentarul work-in-progress “Ia mana de pe sist” regizat de Matei Budes si produs de ViraFilms, dar si fragmente filmate in Padurea Amazoniana in primavara anului 2014, imagini ce surprind dezastrul ecologic cauzat de in Ecuador.

Materiale video proiectate prezinta scene din realitatea conturata in jurul explorarii si exploatarii gazelor de sist: campanii de informare, proteste, dezbateri, investigatii, evolutia discursului public. Cum se activeaza societatea civila cand Statul o ignora?

Evenimentul are loc miercuri, 18 iunie, ora 19.00, la Bucuresti – Dianei 4 (Strada Dianei nr.4 – demisol). Mai multe detalii gasiti pe pagina de facebook a evenimentului – https://www.facebook.com/events/474186642715595.

Evenimentul este organizat de Asociatia Vira in cadrul proiectului „Comunitati Active de Mediu”, un proiect derulat de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publica si Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis co-finantat de Elvetia prin intermediul Programului de Cooperare Elvetiano-Roman pentru reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europe extinse.

Asociatia Vira este o organizatie nonguvernamentala cu profil cultural infiintata la Barlad in anul 2006. Incepand cu ianuarie 2012, Asociatia Vira s-a implicat in proiecte ce au ca scop informarea, stimularea participarii si responsabilizarii civice in problema explorarii si exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica pe teritoriul Romaniei, in special in zona judetului Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *