Promoveaza consumul de fructe

Promoveaza consumul de fructe

Fructele si legumele proaspete sunt promovate in randul tinerilor scolari.

Administratia judeteana s-a deplasat miercuri, 1 iunie, in comuna Seleus in cadrul programului comunitar de incurajare a consumului de fructe in scoli. Au fost prezenti aproximativ 200 de tineri de la Scoala nr. 22 din Arad. Tinerii au avut oportunitatea sa viziteze o sera in care cresc legume bio autohtone.
Pe langa distributia gratuita de fructe si legume, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a elaborat un proiect de Hotarare a Guvernului pentru elevii din anul scolar 2010 – 2011. Acesta stabileste organizarea de vizite la ferme si statiuni de cercetare pomicole sau legumicole, la zilele recoltei, expozitii, targuri sau alte evenimente. Organizarea de activitati de gradinarit sau concursuri tematice cu premii si realizarea de brosuri sau materiale didactice al caror scop sa fie cunoasterea beneficilor consumului de fructe si legume proaspete.
CJA si alimentatia
„Consiliul Judetean Arad este alaturi de scolari prin implementarea acestui proiect de Hotarare a Guvernului. Au fost realizate 500 de afise A2 si tot atatea brosuri, cu caracter didactic, avand scopul de a promova un mod de alimentatie sanatos si de a cunoaste beneficiile consumului de fructe si legume proaspete. Peste 1600 de elevi din clasele I – VIII, au vizitat livezile de la Araneag, respectiv Seleus pe ruta Arad – Araneag”, a declarat Cristian Dragan, vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad.
80% fructe din import
Proprietarul fermei vizitate de la Seleus, Ioan Horga, ne spune: „Ferma se intinde pe un hectar si este de fapt o investitie din 2008 prin programul Sapard. Noi romanii consumam peste 80 la suta legume si fructe din import. Acest lucru nu este benefic nici pentru producatorii autohtoni, dar nici pentru consumatorii din Romania. Asa ca noi promovam consumul produselor romanesti”, a incheiat fermierul.
Concurs de eseuri
Cei 1600 de scolari care au fost implicati direct in actiunea CJ Arad, au participat si la un concurs de eseuri. Cele mai bune dintre lucrarile realizate de cei mici au fost publicate intr-o carticica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *