Propunere de sprijin financiar pentru regiunile afectate de seceta

Propunere de sprijin financiar pentru regiunile afectate de seceta

Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, a propus in cadrul discutiilor cu Connie Hedegaard ca regiunile afectate de seceta din acest an sa fie sprijinite financiar.

„Actiunile la nivelul Uniunii Europene ar trebui sa aiba in vedere posibilitatea acordarii de sprijin financiar regiunilor si activitatilor afectate de seceta, ca si efect a schimbarilor climatice, poate chiar din Fondul European de Solidaritate”, a spus Rovana Plumb.
Totodata, ministrul Mediului a subliniat necesitatea organizarii unei campanii de constientizare si informare a cetatenilor referitoare la efectele schimbarilor climatice, solicitand in acest sens si sprijinul Comisarului European.
De asemenea, ministrul Mediului a declarat, luni, in cadrul intalnirii pe care a avut-o cu Dacian Ciolos, comisarul european pentru agricultura, ca finantarea canalului magistal Siret – Baragan ar putea fi asigurata de realizarea unui parteneriat public privat. Potrivit ministrului Mediului, canalul Siret – Baragan este o solutie necesara si imediata pentru combaterea secetei asupra populatiei si mediului.
“Dorim ca finantarea acestui proiect sa poata fi realizata fie printr-un parteneriat public privat, fie cu ajutorul fondurilor europene”, a afirmat Rovana Plumb. Oficialul roman a subliniat faptul ca seceta trebuie sa devina o prioritate la nivel comunitar.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,166FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente