Rowmania Fest a mai scris o pagina

Rowmania Fest a mai scris o pagina

Rowmania Fest s-a incheiat dupa ce, timp de doua zile, au avut loc competitii de vaslit in canotca pe Dunare si pe lacul Ciuperca, concerte si targuri de proiecte de dezvoltare durabila in Delta, dar si o masa rotunda in cadrul careia au fost discutate problemele delicate ale Deltei Dunarii. Vedetele acestei editii au fost canotcile de 10+1 din Chilia, Sulina si Sfantu Gheorghe, ambarcatiuni originale care au fost testate in editiile de la Viena, Bratislava si Budapesta ale competitiei „Danube Connection”, a carei etapa finala s-a desfasurat la Tulcea. In competitie s-au mai inscris echipe formate din reprezentanti ai institutiilor din Tulcea si ai companiilor private locale, jurnalisti, artisti si amatori ai sportului cu vasle, dar si echipa Rowmania condusa de Ivan Patzaichin. Locul I a fost ocupat de cei de la Clubul Sportiv, locul al doilea de cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Delta“ Tulcea si locul al treilea a fost ocu­pat de echipa Brizei (repre­zen­tantii echipei locuiesc pe stra­da Brizei din municipiul Tulcea).

„E o mare bucurie sa fim din nou aici, la a doua editie a Rowmania Fest. Primul lucru pe care vreau sa-l spun este ca sunt foarte recunoscator tuturor celor care ne-au sprijinit si astfel m-au ajutat pe mine personal sa ma tin de cuvant: am spus anul trecut ca vom face din acest eveniment o traditie si ca il vom transforma intr-un festival international. Iata ca acum am pus Tulcea pe harta turismului de bun simt si pe cea a iubitorilor de sporturi nautice din toata Europa. Asa se face ca avem aici prieteni din Ungaria, din Slovacia si Austria, locuri pe care noi le-am vizitat asta-vara, in etapele premergatoare ale concursului de canotca 10+1.

Iar cea de-a treia editie, la care deja lucram, va intrece cu siguranta toate asteptarile“, a spus Ivan Patzaichin, initiatorul Festiv­alului.

In paralel cu evenimentele inscrise in Rowmania, sambata, ciclistii din „European Cycle Tour”, fosti oficiali de nivel inalt din institutiile europene, au sosit la Tulcea, aici fiind punctul final al celui de-al treilea tur numit „De la Padurea Neagra la Marea Neagra”. Tot sambata au sosit la Tulcea si maratonistii din „Tour International Danube” (TID), care au plecat din Padurea Neagra la jumatatea lunii iunie, si au vaslit in caiace si schifuri pana la Tulcea, de unde au plecat mai departe spre varsarea Dunarii in mare. Duminica, dupa defilarea cailor de rasa de la Clubul Hipic „Real Racing”, a avut loc pe Dunare competitia pescareasca traditionala „Ivan Patzaichin“, au luat parte numai pescari autorizati din localitatile Deltei.

In cele doua zile de festival, au avut loc spectacole ale comuni­tatilor locale, dedicate minoritatilor etnice din nordul Dobrogei, iar seara proiectii de filme si concerte de rock n’ row (Bandidos, Grimus, Foisorul de Folk, Partizan, Leo Iorga & Pacifica). Dintre filmele difuzate la Festi­valul International de Film Independent Anonimul de la Sfantu Gheorghe, au rulat filmele „Toata lumea din familia noastra” al lui Radu Jude, castigatorul Trofeului Anonimul si „Piroga”, regia Moussa Touré, film selectionat in competitia de lungmetraj.

Evenimentele au fost organizate de Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 si DC Communication, cu sprijinul Primariei Municipiu­lui Tulcea si al Consiliului Judetean Tulcea.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente