Prospectiile geologice au scos la iveala faptul ca in zona Pancota exista petrol de un miliard de euro

0
391
Prospecţiile geologice au scos la iveală faptul că în zona Pâncota există petrol de un miliard de euro
Prospectiile geologice au scos la iveala faptul ca in zona Pancota exista petrol de un miliard de euro

Prospectiile geologice au scos la iveala faptul ca in zona Pancota exista petrol de un miliard de euro.

Pancota va deveni un punct important pe harta extractiilor petroliere din tara. Si asta pentru ca, dupa cativa ani de cercetare si 10 milioane de euro investitie, a fost descoperit un zacamant de petrol si gaze naturale care valoreaza aproximativ un miliard de euro.

„Suntem in faza finala a prospectiilor geologice, iar in jumatatea a doua a acestui an incepem extractia. Estimam ca productia petroliera a Romaniei poate creste cu sapte pana la noua procente prin exploatarea acestui zacamant”, a anuntat Ioan Teodor Vostinaru, presedintele companiei care s-a ocupat de prospectarea terenului.

Acesta mai spune ca interesul societatii pe care o reprezinta este toata Campia de Vest, care a fost neglijata in ultimii ani de investitori. „In aceasta zona zacamintele se afla la o adancime mult mai mica decat in celelalte zone ale tarii, ceea ce reduce considerabil investitia in exploatare”, mai spune Vostinaru.

Extractia va crea, in prima faza, 250 de locuri de munca. Titeiul extras va fi transportat catre un terminal ce urmeaza sa fie construit in Gara Pancota.
Urmeaza Paulis

Ioan Vostinaru a anuntat ca investitiile in judetul nostru vor continua in zona localitatii Paulis. „Am castigat licitatia organizata de Agentia Nationala de Resurse Minerale pentru cercetarea posibilelor zacaminte de la Paulis. Credem ca aici exista resurse si mai importante decat la Pancota”, a anuntat presedintele companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.