Bugetul alocat protectiei mediului in judetul Sibiu, mai mare cu 600 la suta fata de 2012

APM Sibiu ob?ine 5,8 milioane de euro de la Uniunea European?
Bugetul alocat protectiei mediului in judetul Sibiu, mai mare cu 600 la suta fata de 2012
Bugetul alocat protectiei mediului in judetul Sibiu, mai mare cu 600 la suta fata de 2012

Bugetul judetului Sibiu pentru 2013 prevede o suma de peste 50 de milioane de lei pentru protectia mediului, cu aproape 600 la suta mai mult decat in 2012, banii fiind pentru colectarea selectiva a deseurilor.

Cea mai mare pondere din acest buget o au veniturile proprii, aproximativ 32 la suta, urmate de subventiile de la bugetul de stat, sumele defalcate din TVA si fondurile de la Uniunea Europeana.

Cindrea a spus ca judetul va cheltui suma de 324,4 milioane de lei, din care 65,3 milioane de lei fiind excedent ramas din anii anteriori.

Presedintele CJ Sibiu a afirmat ca doua treimi din acest buget vor fi alocate pentru functionarea judetului si o treime pentru dezvoltare.

Potrivit lui Cindrea, cea mai mare crestere a bugetului se inregistreaza in sectorul de protectia mediului.

„Cea mai mare crestere o avem la protectia mediului, unde am alocat 51,5 milioane de lei, o crestere de 591,81 la suta si este datorata sustinerii financiare a unui proiect extrem de important pe care l-am gasit intarziat, care s-a blocat din motive independente de vointa noastra. E vorba de «Sistemul de management integrat al deseurilor din judetul Sibiu». Din luna martie, acest proiect va fi prioritate pentru judetul Sibiu. Se adreseaza tuturor celor 64 de localitati din judetul Sibiu si pot sa spun ca avem conditiile necesare ca la sfarsitul anului acest proiect, care presupune colectarea selectiva a deseurilor, sa fie terminat”, a spus Cindrea.

El a afirmat ca una dintre firmele care faceau parte din asocierea care implementeaza proiectul a intrat in insolventa si, fiind vorba de fonduri europene care se folosesc la derularea proiectului, procedura de inlocuire a acesteia trebuia sa primeasca acceptul reprezentantilor Uniunii Europene si pe cel al Ministerului Mediului.

„Avem toate demersurile legale facute. O sa fim unul din primele judete care va finaliza acest proiect. In sedinta de CJ din aceasta luna ( luna februarie – n.r.) avem o nota pentru o varianta de continuare a acestui proiect. Voi cere votul consilierilor”, a spus Cindrea.

El a precizat ca sanatatea va primi 18,5 milioane de lei, urmand sa fie lucrari de investitii la toate cele trei spitale din subordinea CJ Sibiu, cultura va primi 33,7 milioane de lei, invatamantul 27,4 milioane de lei, transporturile 66 de milioane de lei, iar asistenta sociala 100 de milioane de lei.

Potrivit lui Cindrea, vor fi asfaltate sau modernizate drumuri judetene si comunale, insumand peste 180 de kilometri, se vor realiza sapte poduri, se vor amenaja zece centre culturale, patru terenuri de sport si patru terenuri de joaca in comune.

De asemenea, CJ Sibiu va plati, in 2013, diferite sume pentru intretinerea SMURD Copsa Mica, pentru functionarea Spitalului Agnita, pentru modernizarea si functionarea sediului ISU Avrig, dar si pentru modernizarea unui centru de prevenire a criminalitatii in municipiul Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *