Proteste impotriva gazelor de sist in toata tara

Companiile poloneze se retrag din explorarea gazelor de şist
Proteste impotriva gazelor de sist in toata tara
Proteste impotriva gazelor de sist in toata tara

Zeci de manifestatii impotriva exploatarii gazelor de sist au avut loc, duminica, in mai multe orase din Romania, cu ocazia Zilei Nationale de Proteste fata de Fracturarea Hidraulica, marcata pe data de 6 aprilie, potrivit Agerpres.

Activistii pentru mediu au organizat mitinguri si marsuri in peste 60 de localitati din tara noastra, dar si in mai multe orase din strainatate.

Manifestatiile au avut loc in Piata Universitatii din Capitala, dar si in Piata Unirii din Cluj-Napoca, iar manifestantii au solicitat interzicerea prin lege a exploatarii gazelor de sist prin fracturarea hidraulica.

De asemenea, printre solicitarile protestatarilor se mai numara „anularea Hotararilor de guvern prin care s-au aprobat in mod ilegal acordurile de explorare-exploatare-dezvoltare pentru gazele de sist”, dar si „respectarea vointei comunitatilor locale si transparentizarea procesului decizional”.

Activistii de mediu au afirmat ca metoda fracturarii hidraulice incepe sa fie implementata pe ascuns atat la exploatarile clasice de petrol si gaze, pentru cresterea productivitatii, dar si la explorarile care se fac acum in largul Marii Negre.

Sursa citata mai scrie ca liderii activistilor de mediu au mentionat ca aceste explorari se realizeaza in acest moment in Romania „fara niciun fel de studiu de impact asupra sanatatii si mediului”.

Protestatarii au anuntat ca tehnologia fracturarii hidraulice a fost interzisa in mai multe zone din 18 state din SUA, dar si in mai multe tari din Europa, precum Franta si Bulgaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *