Protocol DAPP si WWF pentru protectia padurilor virgine

0
612
Varga: Mă voi lupta în Parlament pentru aprobarea Codului silvic în forma iniţiată de Guvern
Protocol DAPP si WWF pentru protectia padurilor virgine
Protocol DAPP si WWF pentru protectia padurilor virgine

Pe 25 Februarie 2014, la Departamentul pentru Ape, Paduri si Piscicultura, s-a semnat protocolul de colaborare cu WWF pentru protectia padurilor virgine si cvasi-virgine.

Partile semnatare au convenit sa colaboreze in vederea intreprinderii unor demersuri necesare pentruprotectia padurilor virgine – cvasivirgine din Romania si pentru prevenirea si combaterea comertului cu lemn recoltat in mod ilegal din padurile Romaniei.

Astfel se va contribui la promovarea proiectelor si obiectivelor de protectie a padurilor virgine si cvasi-virgine din Romania prin dezvoltarea cadrului legal pentru infiintarea „Catalogului National al Padurilor Virgine si Cvasivirgine” care sa reprezinte instrumentul oficial de evidenta si gestiune a acestora si, deasemenea, pentru identificarea si cartarea padurilor virgine si cvasivirgine din Romania.

Tot in cadrul acestui protocol se doreste fundamentarea masurilor pentru acordarea platilor compensatorii pentru paduri in perioada de programare 2014-2020 prin sprijinul acordat de Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) prin identificarea unor mecanisme, financiare alternative pentru compensarea proprietarilor de paduri virgine si cvasivirgine.

Pentru prevenirea si combaterea comertului cu lemn recoltat in mod ilegal se doreste dezvoltarea unui Ghid de bune practici pentru operatorii nationali in vederea implementarii adecvate a prevederilor Regulamentului (UE) nr. 995/2010.

Deasemenea se va realiza analiza la nivel national a factorilor si al zonelor de risc privind prevalenta recoltarii ilegale a lemnului in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.