Richard Branson duce energia verde in Caraibe

0
610
Investitiile in energia verde facute deja nu au efectele asteptate
Investitiile in energia verde facute deja nu au efectele asteptate
Richard Branson duce energia verde in Caraibe
Richard Branson duce energia verde in Caraibe

In 1979 Richard Branson a cumparat Insula Neker din InsuleleVirgine Britanice, pentru care a platit 300.000 USD. In momentul achizitiei, insula nu fusese locuita de om, iar natura era neatinsa.

La acea vreme nu se punea problema de poluare, emisii de dioxid de carbon sau incalzire globala, asa ca pentru alimentarea cu energie electrica, Branson a adus pe insula generatoare cu motorina.

Acum, odata cu toate studiile care arata efectele negative ale emisiilor de dioxid de carbon, Branson vrea sa treaca pe o sursa de energie regenerabila cu impact zero asupra mediului inconjurator. Desi motorina este foarte eficienta din punct de vedere energetic, iar cea din Statele Unite este mai curata deoarece guvernul a limitat continutul de sulf. Timp de multe decenii, motorina a fost combustibilul cel mai accesibil din toate punctele de vedere.

Schimbarea pe care o vrea Branson vine de la pretul la care ajunge curentul electric pe insula, de cinci ori mai mult decat plateste o gospodarie americana de pe continent pentru un kwh. Pentru a pune la punct un proiect de impact, miliardarul a convocat oficialii natiunilor din Caraibe si le-a propus o provocare, aceea de a renunta la motorina in favoarea surselor alternative de energie. La intalnire au participat si experti in domeniu care au venit cu solutii care sa sustina aceasta schimbare.

Intalnirea s-a desfasurat sub egida grupului infiintat de Branson, „Carbon War Room”, grup care lupta impotriva emisiilor de dioxid de carbon si care, prin colaborari cu Banca Mondiala si alte organisme financiare private, a reusit sa adune aproximativ 300 de milioane USD pentru sustinerea proiectelor pentru dezvoltarea de surse de energie regenerabila in Caraibe.

Insula Neker, detinuta de Branson, va fi prima in care se va face aceasta schimbare radicala. In urmatorii trei ani, generatoarele cu motorina vor fi inlocuite complet cu energie solara si eoliana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.