Puterea medicinei alternative: plantele pot avea calitati vindecatoare sau distrugatoare

0
408
Puterea medicinei alternative: plantele pot avea calităţi vindecătoare sau distrugătoare
Puterea medicinei alternative: plantele pot avea calitati vindecatoare sau distrugatoare

Exista vindecatori cu har si buna credinta, chiar daca printre ei se amesteca si sarlatani lacomi de bani. Exista pustnici care-si traiesc viata rugandu-se si fraternizand cu natura inconjuratoare. Exista si batrane care traiesc in sate izolate si stiu „sa lecuiasca” tot felul de boli, prin puterea plantelor din flora spontana.

Dar exista si medici sau farmacisti care au studiat medicina alopata si apoi au studiat si medicina „populara”, imbinand cele doua stiinte si obtinand vindecari aproape miraculoase. Toate aceste categorii de vindecatori sunt tintele constant preferate ale industriei farmaceutice internationale, care, prin campanii de presa costisitoare, incearca sa minimalizeze competentele si rezultatele lor spectaculoase. Metodele de denigrare a medicinei alternative nu cunosc limite si cel mai recent exemplu este campania impotriva etnobotanicelor. Rezumam:

✔ niste persoane cu minte putina si lacomie mare (unele cu demnitati inalte si bine platite din bani publici) au introdus in Romania „pliculete cu vise”, fara controale la vama, fara avize ale Ministerului Sanatatii, fara analize de laborator, deci in afara legii, fie ea romaneasca sau europeana;

✔ „pliculetele” au fost comercializate cu denumiri de condimente sau de ceaiuri aromatice etc., fara niciun fel de control, din nou!

✔ clientii au fost atrasi de preturi, de efectele euforice si, mai tarziu, din cauza dependentei create;

✔ spitalele au fost luate cu asalt de tineri cu simptome de sevraj sau chiar aflati in agonie si, din nou, tacerea complice a ministerelor, comitetelor si comisiilor create ca sa vegheze sanatatea publica;

✔ in schimb, s-a gasit prilejul demonizarii tuturor produselor din plante si putin a lipsit ca magazinele de tip Plafar sa fie interzise.

Batalia este in des­­fasu­­ra­­re, dar, daca gandim putin, poate este momentul sa punem pe lista de lecturi tomurile pline de invataturi ale domnului Ovidiu Bojor, farmacistul-cercetator care si-a dedicat viata studiului plantelor medicinale, reusind sa convinga tot mai multi romani sa pretuiasca si sa aplice puterea plantelor in vindecarea trupului si a sufletului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.