Vaccinul universal impotriva cancerului determina organismele pacientilor sa identifice si sa anihileze celulele tumorale.

0
355
Vaccinul universal împotriva cancerului determină organismele pacienţilor să identifice şi să anihileze celulele tumorale.
Vaccinul universal impotriva cancerului determina organismele pacientilor sa identifice si sa anihileze celulele tumorale.

Vaccinul universal impotriva cancerului, creat de cercetatorii israelieni, determina organismele pacientilor sa identifice si sa anihileze celulele tumorale.

Vaccinul functioneaza in cazul a 90% dintre tipurile de cancer existente
Compania Vaxil Biotheraputics si cercetatorii de la Universitatea Tel Aviv spun ca vaccinul lor anihileaza o molecula care se gaseste in 90% dintre toate tipurile de cancer, printre care cel de san si cel de prostata.

Rezultatele preliminare ale unor teste clinice in faza incipienta arata ca vaccinul declanseaza un raspuns imunitar al organismelor pacientilor, scrie telegraph.co.uk.

Oamenii de stiinta care au creat vaccinul spera acum sa primeasca toate aprobarile pentru a desfasura teste pe scara larga.

Ei spun ca vaccinul va putea fi folosit pentru compaterea tumorilor de dimensiuni reduse, daca acestea sunt identificate din timp, si pentru prevenirea reaparitiei si raspandirii bolii in randul pacientilor care au urmat alte tratamente pentru combaterea cancerului.

Celulele canceroase eludeaza de obicei sistemele imunitare ale pacientilor pentru ca nu sunt catalogate de organismul uman drept amenintari. Oamenii ce stiinta israeliani au descoperit insa ca o molecula numita MUC1, care se gaseste in cantitati semnificative pe suprafata celulelor canceroase, poate fi folosita pentru a ajuta sistemul imunitar sa detecteze tumorile.

„Vaccinul ImMucin a determinat un raspuns imunitar puternic in toti pacientii, dupa doar 2-4 doze din maximul de 12 doze. In cazul catorva pacienti, unele semne preliminare de eficienta clinica au fost observate”, au declarat reprezentantii Vaxil Biotherapeutics.

Intr-un test desfasurat la Centrul Medical Hadassah din Ierusalim, vaccinul le-a fost administrat la zece pacienti care sufereau de o forma de cancer de sange. Toti cei sapte capatat o imunitate crescuta fata de celulele canceroase dupa ce le-a fost administrat vaccinul, iar trei dintre ei au scapat de boala complet.

Daca testele viitoare vor avea si ele succes, vaccinul va ajunge pe piata in urmatorii sase ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.