Putin : Rusia ar trebui si poate interzice OMG-uri, respectand normele OMC

UE a ajuns la un compromis în privin?a cultiv?rii organismelor modificate genetic
Putin : Rusia ar trebui si poate interzice OMG-uri, respectand normele OMC
Putin : Rusia ar trebui si poate interzice OMG-uri, respectand normele OMC

http://ecology.md/

Rusia trebuie sa protejeze cetatenii de la consumul alimentelor derivate din organisme modificate genetic ( OMG-uri ), si acest lucru se poate face in conformitate cu obligatiile tarii in cadrul OMC, a declarat presedintele FR Vladimir Putin .

„Avem nevoie sa reglam in mod corespunzator activitatea noastra, astfel ca ea sa nu intre in contradictie cu obligatiile din cadrul OMC. Dispunem de metode si instrumente legitime pentru a proteja propria piata, si mai presus de tot cetatenii”, – a spus Putin la o intalnire cu membrii Consiliului Federatiei.

El a subliniat ca piata si cetatenii ar trebui sa fie protejati de produse alimentare de o calitate proasta care nu corespund standardelor, ale caror consum poate avea consecinte grave si imprevizibile.

„Putem face acest lucru, ar trebui sa facem acest lucru si vom face acest lucru. Recent am discutat aceasta problema la reuniunea Consiliului de Securitate. Ar trebui sa actionam cu grija, pentru a nu atinge obligatiile noastre din cadrul OMC, dar acest lucru se poate face”, – a repetat presedintele tarii, mentionand ca nu este cazul sa uitam de cercetarile stiintifice si de laborator. Deocamdata nu exista nici un control asupra utilizarii OMG si nu putem la 100% sa spunem clar cat de multe OMG-uri ajung pe piata noastra”.

” Acest lucru vom face impreuna cu publicul, expertii, deputatii, vom inainta in directia protejarii cetatenilor nostri”, – a subliniat presedintele Federatiei Ruse .

In timpul intalnirii, unul dintre senatori a remarcat faptul ca la ziua de azi volumul de seminte OMG constituie aproximativ 50 de miliarde de dolari. „Si proprietarul principal al acestui drept sunt Statele Unite ale Americii”, – a mentionat dlui. Senatorul a cerut presedintelui sa preia controlul asupra acestei probleme, reamintind faptul ca a fost inaintat un proiect de lege pentru a interzice importul respectiv in tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *