Ranca, inghitita de gunoaie

0
653

Primaria Baia de Fier, administratorul statiunii montane, nu asigura strangerea deseurilor din zona
ranca
Statiunea din muntii Parang a fost, pe toata perioada verii, un adevarat „rai” al gunoaielor – deseuri din constructii, ambalaje si resturi menajere.

Mormane de resturi menajere, deseuri de toate felurile iti ureaza bun venit in statiunea montana Ranca din judetul Gorj. Din pacate, Ranca a devenit in aceasta vara localitatea cea mai murdara din judet, un fel de „rai” al gunoaielor.

Priveliste dezolanta

Imediat cum intri in statiune, mormane cu resturi de materiale de constructii, tigle sparte, caramizi imprastiate si ambalaje apar in fata ochilor.
ghene de gunoi
Comisarii Garzii de mediu Gorj au intreprins mai multe actiuni de verificare, a caror finalitate au fost sanctiunile, insa situatia din statiune nu s-a imbunatatit. Nici turistii care vin aici nu au o educatie solida despre protectia mediului, dar, din pacate, cea mai mare problema este aceea ca administratia locala nu se implica in strangerea deseurilor. Mizeria este aproape la fiecare pas.

Chiar in fata hotelului de langa partie, primaria Baia de Fier, care administreaza statiunea, a amplasat un cos de sarma pentru gunoaie, insa edilul a „uitat” sa trimita angajatii de la serviciul de salubritate sa ridice deseurile stranse.

Astfel, gunoiul este peste tot, in cos si pe langa cos. Pe de o parte si pe cealalta a Drumului National 67 C, in Ranca, resturile menajere au „rasarit” pe langa brazi, iar privelistea este dezolanta.

Putinele ghene din zona stau pline de gunoi si nimeni nu le ridica

„Cosurile de gunoi sunt pline”

„Primaria Baia de Fier a fost sanctionata cu suma de 15 mii de lei de catre comisarii Garzii de Mediu Gorj pentru ca nu s-a asigurat colectarea selectiva si transportul deseurilor si resturilor menajere din statiunea montana Ranca.

Din pacate, la Ranca este vorba despre indolenta primarului, care m-a si intrebat daca nu cumva vreau ca oamenii care strang gunoiul cu tractorul sa mearga in Ranca in fiecare zi. Nu se implica, o fi avand altceva mai important de facut. Asa ceva este inadmisibil. Vom merge cat de des putem, ii vom amenda pana se invata minte”, a declarat Ovidiu Ilie, comisarul-sef al Garzii de Mediu Gorj.

„Am fost in aceasta vara la Ranca. Nu mi-a placut, pentru ca statiunea este plina de mizerie, gunoi sunt peste tot, pe spatiile verzi, pe sosea. Nu se poate asa ceva. Cosurile de gunoi sunt pline si nu le ia nimeni, asta ar trebui sa faca angajatii primariei. Plus ca statiunea este un santier, toata lumea isi construieste vile pe acolo si mai spunem ca romanul nu are bani”, a povestit Iulia Palomir, din Targu-Jiu.

Din pacate, la Ranca este vorba despre indolenta primarului, care m-a si intrebat daca nu cumva vreau ca oamenii care strang gunoiul cu tractorul sa mearga acolo in fiecare zi
Ovidiu Ilie, comisarul-sef al Garzii de Mediu Gorj

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.