RAPORT BRITANIC – Statele UE trebuie sa urgenteze securizarea energetica

Un raport guvernamental publicat, ieri, la Londra avertizeaza asupra faptului ca tarile Uniunii Europene trebuie sa lucreze mai mult pentru asigurarea securizarii energetice in loc sa lupte impotriva schimbarilor climatice.
eficienta energetica
Documentul, intocmit pe baza unei analize realizate in ultimii opt ani, arata ca actualele masuri luate de guvernele tarilor UE pentru securizarea energetica sint “naive” si “depasite”. Autoritatile din cele 27 de state membre au citiva ani la dispozitie pentru a limita pierderile de energie, atit in ceea ce priveste cladirile (fie ele particulare sau oficiale), cit si in economie. Imbunatatirile centralelor nucleare, termocentralelor si hidrocentralelor, investitii in sursele regenerabile de energie, securizarea “coridoarelor” de transport – acestea sint citeva din recomandarile facute de expertii britanici.

Potrivit estimarilor, aproximativ 30% din energia produsa la nivelul UE este irosita in momentul de fata din cauza pierderilor din sisteme, arata raportul oficial.

Contestatari
Ecologistii de la Greenpeace au contestat insa imediat documentul guvernamental considerind ca acesta se concentreaza pe mult prea putine probleme si ca in realitate situatia este mult mai grava. In afara de aceasta militantii mai reproseaza faptul ca raportul ar fi trebuit sa fie realizat de oficialii de la Bruxelles si nu de cei de la Londra.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente