CONFERINTA – Impactul schimbarilor climatice in regiuni montane

0
374

Impactul schimbarilor climatice asupra regiunilor montane (alunecari de teren, inundatii) vor fi dezbatute cu ocazia unei conferinte ce va avea loc la Brasov.
munte
Asociatia Internationala de Geomorfologie organizeaza, saptamina viitoare, la Brasov conferinta „Alunecari, inundatii si schimbari globale de mediu in regiuni montane”, ocazie cu care vor fi prezentate aspecte legate de impactul alunecarilor de teren si al inundatiilor asupra localitatilor, cailor de comunicatie si mediului, in contextul incalzirii climatice globale.

Conferinta se desfasoara sub egida Asociatiei Internationale a Geomorfolgilor si a Asociatiei Geomorfologilor din Romania si este organizata de Institutul de Geografie al Academiei Romane si de Universitatea din Brasov, Facultatea de Silvicultura si Exploatari Forestiere, in colaborare cu facultatile de profil de la Universitatea din Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea de Vest din Timisoara si Universitatea din Oradea.

La conferinta participa peste 150 de specialisti din 32 de tari. In program sint incluse comunicari stiintifice, aplicatii de teren si o Scoala Internationala de Vara pentru tinerii specialisti in fenomene naturale extreme si protectie civila.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.