Raportari mincinoase la spatiul verde

0
333

Autoritatile galatene au inmultit peste noapte suprafata de spatiu verde din municipiu, exact cum faceau activistii de partid inainte de 1989.

Intr-un document inain-tat Prefecturii, repre-zen-tantii primariei sustin ca suprafata de spatiu verde a orasului este de 24,6 metri patrati pe cap de locuitor, desi in toate statisticile de pana acum apar doar 2,67 metri patrati de verdeata pentru fiecare om.

„Programul privind amenajarea si intretinerea zonelor verzi pe domeniul public al municipiului pentru 2008-2013” cuprinde proiectele autoritatilor locale pentru a ajunge la cei 26 de metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor, pe care sunt obligate sa le asigure pana in 2013, potrivit Ordonantei de Urgenta nr.114/2007.

Numai ca, dupa ultimele calcule, fiecarui locuitor al municipiului Galati ii revin nu 2,67 metri patrati de spatiu verde, ci 24,6 metri patrati! Ceea ce inseamna ca nu ar mai fi mare lucru de facut pentru indeplinirea normelor europene. Deci „pe hartie”, galatenii respira bine.

„Calculul s-a facut in baza datelor obtinute de la Directia Judeteana de Statistica si de la Directia Gestiunea Patrimoniului”, explica Laurentiu Jalba, director al Directiei Tehnice din cadrul Primariei Galati.

„Astfel, in 2007, in municipiul Galati erau 7.221.900 de metri patrati de spatiu verde, iar populatia a fost 293.523 de locuitori”, a adaugat el.

„S-a raportat probabil ceea ce ar fi trebuit sa fie spatiu verde, in cadrul unor proiecte,” spune Lucia Dan, sef serviciu in cadrul Directiei Gestiunea Patrimoniului. Cat priveste pozitia autoritatilor de mediu, aceasta ramane neschimbata.

„Cred ca au luat in calcul si Padurea Garboavele daca a iesit aceasta suprafata. Sau poate a scazut numarul de locuitori! Sa fim seriosi. Sa ne arate pe Planul Urbanistic General unde sunt aceste suprafete. Unde pot fi, printre blocuri, 722 de hectare, adica mai bine de jumatate din suprafata combinatului siderurgic?”, se intreaba Mihai Turcu, directorul executiv al Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului Galati.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.