Raul Olanesti, casa ratelor salbatice

0
468

De ceva vreme, sute de rate salbatice s-au stabilit pe raul Olanesti. Din motive numai de ele stiute, pasarile au ales sa urce cateva sute de metri de pe raul Olt pana in zona Podului Vinerii Mari din cartierul Lenin Sud.

Singurii inamici care par sa le tulbure linistea sunt cainii vagabonzi care mai dau tarcoale de pe mal, in speranta ca vor avea parte de o prada pe cinste. Cei mai multi trecatori cred ca adancimea scazuta a apei, dar si temperatura acesteia le-au determinat pe zburatoare sa vina intr-un loc prielnic. Cum era de asteptat, cei mai incantati de inotatoare sunt copiii. De la pestele care se gaseste in apa, pana la dulciuri, paine si covrigei, ratele se infrupta din plin, iar daca hrana vine in cantitati consistente, cu atat mai bine. „Copilul meu este foarte incantat de ceea ce vede. In fiecare zi cand trecem de la gradinita avem grija sa le dam ceva de mancare. Mi se pare inedit, pentru ca beneficiem in fiecare zi de un spectacol gratuit”, a spus o ramniceanca.

Ratele sunt monitorizate de DSVSA

Florinel Constantinescu, director al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Valcea, a spus ca nu exista nici un motiv de ingrijorare in legatura cu sanatatea pasarilor. „Ratele sunt monitorizate de specialistii nostri de mai multa vreme si nu prezinta nici un pericol. Grupul respectiv de pasari nu este singular, daca ne gandim la lacurile din cele 14 localitati de pe Olt, incepand cu Brezoiul si terminand cu Dragasaniul”, a declarat Florinel Constantinescu.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.