Reactoarele nucleare 3 si 4, vor fi gata date in functiune pana in 2019

0
404
Pân? în 2020 statele UE trebuie s? reduc? consumul de energie cu 20%
Reactoarele nucleare 3 si 4, vor fi gata date in functiune pana in 2019

Ministrul Economiei, Ion Ariton, spune ca celelalte doua reactoare ale Centralei Nucleare de la Cervanova, 3 si 4, vor fi gata date in functiune pana in 2019. Chiar daca unii dintre partenerii alaturi de care s-a inceput construirea acestora au parasit proiectul, o serie de firme din lume sunt interesate sa se alature Ministerului Economiei in finalizarea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda.

„Aceasta investitie o avem la nivel guvernamental. Este o investitie prioritara. Cele doua reactoare dorim sa le facem cat mai repede. Deja avem solicitari de parteneriat in parteneriat public-privat incepute in doi ani, doi ani si jumatate.Termenul de realizare al reactoarelor 3 si 4 este 2013-2019. Avem firme din Japonia, China, Coreeea si America interesate de acest proiect”, a declarat vineri, 3 iunie, la Sibiu, Ministrul Economiei, Ion Ariton.

Cat despre o posibila inchidere a Centralei Nucleare de la Cernavoda in urma dezastrului produs in Japonia, Ariton a declarat ca „noi nu ne punem aceasta problema deocamdata”.

„Cred ca s-a luat o decizie, nu stiu data exacta. Se va face o reverificate a tuturor centralelor din Europa si acea comisie care se va deplasa la aceste centrale va constata daca pot sa apara probleme si masurile care se impun pentru perioada imediat urmatoare. In Germania acest lucru deja s-a intamplat, dar am auzit si o decize a vecinilor notrii bulgari care doresc sa continue si ei, la Sud, constructia a doua reactoare cu partenerii din Rusia. Noi nu ne punem aceasta problema, deocamdata(n.r. de a inchide centrala nucleara)”, a esplicat Ion Ariton.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.