Realizarea coridorului ecologic va intarzia lucrarile autostrazii Lugoj – Deva

Realizarea coridorului ecologic va intarzia lucrarile autostrazii Lugoj – Deva
Realizarea coridorului ecologic va intarzia lucrarile autostrazii Lugoj – Deva

Asa cum am anuntat deja, lotul 2 al autostrazii Lugoj – Deva va fi unul mai deosebit. Asta pentru ca proiectul a fost modificat pentru a fi realizat un coridor ecologic ce va permite circulatia animalelor salbatice. Problema este ca acest coridor va presupune realizarea unor noi lucrari de infrastructura, inclusiv doua tuneluri, iar aceasta va decala momentul finalizarii proiectului si punerii in circulatie a obiectivului.

Doua tuneluri si mai multe supratraversari si pasaje, dar si doua tuneluri, vor fi necesar a fi realizate pe lotul 2 al autostrazii Lugoj – Deva. Aceasta va crea o premiera in Romania, va fi primul tronson „eco” din tara, fiind construit un coridor necesar pentru libera circulatie si transhumanta a animalelor salbatice.

Lucrarile insa vor duce la intarzierea momentului cand va fi gata acest lot. Conform Companiei de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania – CNADNR, proiectul acestor noi lucrari va trebui realizat de antreprenorul tronsonului. Acesta ar urma sa fie gata pana in luna aprilie a acestui an, a anuntat CNADNR intr-un raspuns public oferit la intrebarile lansate de un forum de specialitate in domeniul infrastructurii.

Ceea ce nu se stie este cand va fi stabilit constructorul noilor structuri. Pentru asta trebuie organizata procedura de achizitie publica, ceea ce va duce durata de executie si mai departe. Vestea (relativ) buna este ca deocamdata nu s-a stabilit la ce procedura se va apela, la licitatie sau la selectie de oferte. Licitatia presupune o durata de stabilire a constructorului si mai lunga.

CNADNR pune pe seama aparitiei noilor lucrari si ritmul lent al lucrarilor realizate pana acum.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente