Recensamantul pasarilor de iarna din Delta Dunarii

0
416
Recensământul păsărilor de iarnă din Delta Dunării
Recensamantul pasarilor de iarna din Delta Dunarii

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) informeaza ca in data de 12 ianuarie 2013 va avea loc recensamantul sincron de iarna la gaste, respectiv: garlita mare (Anser albifrons), garlita mica (Anser erythropus), gasca de vara (Anser anser), gasca cu gat rosu (Branta ruficollis), precum si monitorizarea celorlalte specii sedentare sau oaspeti de iarna si a aglomerarilor de pasari.

Acest tip de actiuni se organizeaza conform programului intocmit de organizator, Societatea Ornitologica Romana (SOR) Bucuresti, iar rezultatele vor fi comunicate si centralizate de catre SOR. La actiune vor participa voluntari ai Societatii Ornitologice Romane (SOR) – filiala Tulcea, specialisti din cadrul Institutului National de Cercetare -Dezvoltare Delta Dunarii (INCDDD) si salariati ai Administratiei Rezervatiei Biosferei ,,Delta Dunarii” (ARBDD).

Primele actiuni din cadrul recensamantului sincron de iarna au avut loc in 20 octombrie 2012, 17 noiembrie 2012 si 15 decembrie 2012 si vor continua in lunile februarie si martie 2013.

De asemenea, din cauza conditiilor meteorologice deosebite cauzate de fenomenul de inghet, vor fi necesare actiuni de hranire pentru prevenirea aparitiei unor mortalitati in randul avifaunei.

Astfel, sunt binevenite sprijinul celor care au posibilitatea de a ajuta cu hrana (cereale, paine) si sustinerea din partea tuturor iubitorilor naturii si diversitatii avifaunistice din acest ,,sanctuar’ ce il reprezinta Rezervatia Biosferei ,,Delta Dunarii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.