WWF Romania: Trebuie facut un recensamant al populatiei de ursi si identificate habitatele acestor animale

WWF Romania: Trebuie facut un recensamant al populatiei de ursi si identificate habitatele acestor animale

Magor Csibi, directorul World Wide Fund For Nature – Romania, a comentat, miercuri, la Antena 3, atacurile ursilor din judetul Dambovita.

Un barbat a fost ucis de un urs, miercuri dimineata, in localitatea damboviteana Moroeni, la cateva zile dupa ce o persoana a murit, iar alte doua au fost ranite dupa ce au fost atacate de un urs, in doua localitati invecinate.

„In mai putin de o luna, avem doua cazuri de braconaj. Cei care sunt intr-un deficit mare de imagine sunt ursii”, a spus Magor Csibi.

Magor Csibi considera ca este extrem de dificil ca Romania sa detina un management performant privind situatia ursilor.

„Domnul prefect a spus ca se actualizeaza sementrial sau cel putin o data pe an, dar va spun ca noi habar n-avem cati ursi sunt in padurile din Romania (…) In strainatate, in acest moment, Romania este prezentata ca o tara in care vii si tragi intr-un urs si pleci acasa cu un premiu mare. In continuare, braconaj in Romania nu exista. Sau exista DOAR cand moare cineva„, a adaugat directorul WWF- Romania.

Oamenii nu trebuie sa hraneasca animalele salbatice pentru ca in acest fel nu fac decit sa le atraga si mai mult in apropierea gospodariilor, atrage atentia directorul World Wide Fund for Nature.

„Padurile noastre sunt asaltate de turisti fara niciun control. Intra oamenii in padure si culeg toate sursele de hrana, de la ciuperci pana la fructele de padure. Ursii raman fara hrana (…) Cerem de foarte multa vreme un recensamant al populatiei de ursi, sa stim care sunt habitatele si rutele de migratie ale acestor animale, a mai spus directorul de Program in Romania la World Wide Fund For Nature

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *