Reciclam hartie – salvam mii de copaci!!!

0
617

reciclar ehartieVanzarile de hartie reciclata au crescut in Canada, in 2007, in ciuda dificultatilor economice cu care se confrunta aceasta industrie, arata un nou studiu realizat de Markets Initiative, informeaza GreenBiz.

Desi multi producatori de hartie au suferit pierderi sau au dat faliment in 2007, tipografiile pe hartie reciclata s-au descurcat bine. Cascades Fine Paper a inregistrat o crestere cu 235% la vanzarea hartiei 100% reciclate. Vanzarile Domtar Inc”s FSC s-au dublat intre 2006 si 2007.
Peste 520 de edituri canadiene, reviste, ziare folosesc in prezent hartie ecologica sau hartie Ancient Forest Friendly, fata de 172 la inceputul lui 2007. Schimbarea reprezinta o crestere de 300%. Pentru a face fata cererii, 17 tipuri suplimentare de hartie ecologica au fost disponibile in 2007.
Ancient Forest Friendly este un program al Market Initiative care incurajeaza editurile canadiene sa foloseasca hartia reciclata. Organizatia sprijina si initiative de mediu care incurajeaza tipografiile sa publice pe hartie reciclata, o masura sustinuta de 95% dintre consumatorii canadieni.
,,Singura lumina stralucitoare pentru industria hartiei a fost anul trecut lumina verde. Industria forestiera si a hartiei sunt des acuzate pentru lipsa de inovatie, dar odata cu cresterea cererii de produse verzi mai multe tipografii canadiene beneficiaza deja de inovatiile tehnologice. Acestea sunt vesti bune pentru clima si pentru padurea boreala a Canadei”, a declarat Nicole Rycroft, director executiv Markets Initiative.

Raportul avertizeaza insa ca 78% dintre canadieni considera ca multe companii isi fac reclama falsa. Exemplele date sunt revistele americane care nu folosesc hartie reciclata, dar care sustin ca aplica politici de mediu, cum sunt Vanity Fair si Elle.

Sursa: Lifestyle

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.