Reciclare cu vorba buna

Reciclare cu vorba buna
Reciclare cu vorba buna

Demarata in luna martie de Primarie, de operatorul licentiat de salubritate RER Ecologic Service si de firma care administreaza statia de sortare a deseurilor, Eco Bihor, campania de constientizare privind colectarea selectiva a deseurilor si-a incheiat prima etapa.

RER Ecologic Service a distribuit tuturor oradenilor care locuiesc la case saci galbeni destinati colectarii deseurilor reciclabile, adica PET-uri, hartii, cartoane, doze de aluminiu ori sticle. In acelasi timp, oradenii au primit cate o scrisoare semnata de primarul Ilie Bolojan, in care li se explica rolul colectarii selective, si majoritatea au primit si cate un Ghid al Reciclarii, care le arata regulile separarii deseurilor in fractie umeda (deseuri menajere) si fractie uscata (deseuri reciclabile). Cei care nu au primit inca Ghidul il vor primi in zilele urmatoare.

In cadrul aceleiasi campanii de constientizare, deseurile reciclabile aruncate de oradeni sunt monitorizate de lucratorii RER Ecologic Service si Eco Bihor, care stabilesc la fiecare container ori sac galben golit cat la suta din deseurile continute sunt reciclabile si cat reprezinta deseuri menajere, care nu-si au locul acolo. La finalul campaniei, in luna iunie, oradenii care au strans cele mai mari cantitati de deseuri reciclabile „curate” vor fi premiati.

Tot pana la vara rezultatele colectarii selective din Oradea vor fi verificate si de asociatia Eco-Rom Ambalaje, organizatoarea concursului national „Orasul Reciclarii”. Oradea este inscrisa in aceasta competitie si, daca dovedeste ca este orasul cu cele mai multe deseuri reciclabile adunate corect, se va alege cu o zona de relaxare amenajata gratuit de Eco-Rom Ambalaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *