Reciclarea selectiva, o lectie greoaie pentru balseni

Reciclarea selectiv?, o lec?ie greoaie pentru b?l?eni
Reciclarea selectiva, o lectie greoaie pentru balseni
Reciclarea selectiva, o lectie greoaie pentru balseni

Populatia din Bals nu si-a format inca instinctul de a arunca gunoiul in pubele selectiv, in vederea reciclarii.

Reprezentantii Primariei Bals spun ca sistemul de reciclare a obiectelor in functie de materialul din care sunt realizate functioneaza corect, numai ca este nevoie de o reselectare a produselor din aceste pubele.

„Locul in care se afla groapa de gunoi se va transforma in teren arabil in cinci ani, iar Balsul va deveni doar o statie de transfer catre alte localitati. In prezent, deseurile reciclabile ajung la o statie de sortare, la Balteni, dupa ce, in prealabil sunt selectate. Inca intalnim o problema cu privire la persoanele care nu separa de acasa materialele reciclabile de restul deseurilor”, a declarat Cristian Popescu, purtatorul de cuvant al Primariei Bals.

Cu toate acestea, reprezentantii societatii de salubritate din oras se arata optimisti in ceea ce priveste colectarea selectiva.

„In urma unor statistici pe care le-am realizat, tot mai multi oameni selecteaza corect gunoiul inainte de a-l arunca”, a declarat Silviu Pendiuc, reprezentant al societatii de salubritate din Bals, care mai tine sa evidentieze implicarea in reciclarea selectiva a Liceului Teoretic si a Colegiului Nicolae Balcescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *