RECIPET S.R.L. a lansat oficial, in cadrul expozitiei ROMENVIROTEC din Bucuresti, primul servicu integrat de management al deseurilor din PET

RECIPET S.R.L. a lansat oficial, in cadrul expozitiei ROMENVIROTEC din Bucuresti, primul servicu integrat de management al deseurilor din PET

RECIPET S.R.L. a lansat oficial, in cadrul expozitiei ROMENVIROTEC din Bucuresti, primul servicu integrat de management al deseurilor din PET. Evenimentul desfasurat in perioada 28 februarie 2 martie 2012 a adunat peste 102 firme expozante din 11 tari, si a gazduit 28 de conferinte internationale despre managementul deseurilor, energii regenerabile si managementul deseurilor solide.

In cadrul expozitiei, RECIPET a prezentat sistemul integrat pentru managementul deseurilor din PET, sistem format din comprimarea ambalajelor PET cu ajutorul aparatului cu termorezistenta, TEPET, si serivciul de preluare si transport al sacilor de PET comprimat de la consumator la reciclator. Avand scopul de a scurta drumul parcurs de PET-uri de la productie pana la reutilizare, RECIPET a lansat numarul unic de telefon 073-RECIPET (0737 324 738), numar ce poate fi apelat de catre persoanele fizice sau juridice pentru ca sacii de PET comprimat sa fie preluati de catre partenerii RECIPET si transportati la fabrica de reprocesare.

Avand un volum mare si, totodata, o greutate scazuta, PET-urile presupun costuri ridicate pentru depozitare si transport. Aici intervine inovatia RECIPET. Oferim atat aparatul de comprimare al ambalajelor, ce permite o depozitare mult mai usoara, cat si solutia pentru completarea ciclului de reciclare eficienta: serviciul de preluare al sacilor de PET comprimat si transportul acestora catre reciclator. Crestem eficienta procesului de reciclare prin livrarea unor PET-uri deja curate pentru reprocesare, crestem cantitatea de PET-uri ce ajung la reciclator, evitand astfel problema importului de PET maruntit pentru utilizarea la capacitate maxima a reprocesatoarelor si incercam sa pastram un mediu mai curat, fara PET-uri in peisaj, a declarat Szilrd Bak, Administrator RECIPET S.R.L.

In cele 4 zile de desfasurare, ROMENVIROTEC, expozitie organizata de catre Romexpo sub patronajul Ministerului Mediului Si Padurilor, a gazduit 2650 de vizitatori specialisti, carora firmele le-au prezentat cele mai noi tehnologii si echipamente de protectie a mediului. RECIPET s-a bucurat de un numar mare de vizitatori interesati de incheierea unor colaborari si contracte de vanzari pentru aparatul TEPET si sistemul RECIPET.

Cei cinci pasi ai sistemului integrat RECIPET sunt:
ocomprimarea PET-urilor pentru o manuire mai usoara, cu aparatul TEPET, dupa consumul de bauturi imbuteliate in PET
oadunarea de 10 kg de PET-uri comprimate in saci de 120 de litri (de catre persoane fizice sau juridice)
oapelul catre numarul de telefon unic 073 RECIPET (0737 324 738) pentru ca sacii sa fie preluati
otransportarea sacilor catre reciclatori si
oreciclarea PET-urilor.

Astfel, RECIPET pune la dispozitia consumatorilor atat aparatele TEPET de comprimare a PET-urilor prin rezistenta termica, care pot fi achizitionate din webshop-ul www.recipet.ro, cat si serviciul de preluare si transport al acestora catre reciclatori.

RECIPET isi propune sa lanseze in viitorul apropiat programe de constientizare asupra impactului PET-urilor, dar si o serie de actiuni si evenimente care sa coaguleze comunitatea agentilor economici si a persoanelor fizice interesate sa aduca o contributie masurabila pentru ocrotirea mediului.

Despre RECIPET
RECIPET este o societate comerciala ce ofera un sistem integrat de management al deseurilor din PET.
RECIPET distribuie si comercializeaza aparatul TEPET de comprimare a PET-urilor printr-o rezistenta termica cu pana la 92% din volumul initial.
RECIPET a stabilit un numar unic de telefon, 073 RECIPET (0737 324 738), prin care consumatorii pot solicita ridicarea sacilor de PET comprimat, in scopul transportului direct catre reciclator.
Partenerii RECIPET sunt: GreenTech, GreenFiber, TEPET, PoSta Atlassib, EcoRom Ambalaje, Asociatia Scoli pentru un Viitor Verde.
Mai multe detalii gasiti pe www.recipet.ro .

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente