Recolamp Romania si Electro-Coord Ungaria, specializate in managementul deseurilor de surse de lumina, continua cooperarea.

Recolamp Romania si Electro-Coord Ungaria, specializate in managementul deseurilor de surse de lumina, continua cooperarea.

Sub sloganul „Doua tari, un scop, succes comun!”, asociatiile Recolamp Romania si Electro-Coord Ungaria, specializate in managementul deseurilor de surse de lumina, au lansat in luna iulie 2011, in Timisoara, proiectul de cooperare transfrontaliera Ungaria-Romania – Program 2007-2013: „Reducerea poluarii cu substante toxice prin imbunatatirea managementului deseurilor de surse de lumina in judetele de la granita dintre Ungaria si Romania”, se arata intr-un comunicat de presa transmis redactiei.

Proiectul beneficiaza de finantare europeana si se deruleaza in perioada: martie 2011 – mai 2012, in judetele situate la granita dintre cele doua tari partenere (Romania – Arad, Timis, Bihor, Satu-Mare si Ungaria – Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés si Csongrád).
Proiectul are alocat un buget de 1,6 milioane de euro, pentru a fi investiti in producerea si amplasarea de containere specializate de colectare, precum si in construirea unei fabrici de reciclare a deseurilor de tuburi fluorescente. Aceasta fabrica, amplasata in Ungaria la Mezőkovácsháza, va deservi pentru gestionarea surselor de iluminat arse colectate din zonele geografice pe care proiectul le acopera in cele doua tari partenere.
Roxana Sunica, Director Marketing Recolamp, a declarat: „In toate cele 14 orase in care am avut deja evenimente, ne-am bucurat de mare atentie din partea cetatenilor. Ne asteptam sa intalnim aceleasi reactii si in urmatoarele sase. Totusi, vreau sa subliniez interesul crescut al copiilor si tinerilor care sunt foarte preocupati sa fie corect informati si sa contribuie la protectia mediului. Din acestia vom alege o echipa de 20 (cate 10 reprezentanti pentru fiecare tara) care va vizita fabrica de reciclare si care, speram, sa aiba ca optiune de cariera viitoare – protectia mediului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *