2.400 de recorduri de temperatura ridicata au fost depasite sau egalate in SUA in ultimele opt zile

2.400 de recorduri de temperatura ridicata au fost depasite sau egalate in SUA in ultimele opt zile

Temperaturi foarte ridicate si neobisnuite, sunt elementele cheie care caracterizeaza vara aceasta. Cercetatorii sustin ca incalzirea gobala este de vina pentru aceasta situatie neplacuta.

Kevin Trenbert, specialist in cercetari atmosferice, afirma ca acum se poate vedea actiunea incalzirii globale asupra planetei noastre. El a primit Premiul Nobel pentru Pace in 2007 pentru activitatea desfasurata in acest domeniu, scrie CBS News.

De exemplu, in SUA, situatia este una ingrijoratoare. In ultimele opt zile, nu mai putin de 2.400 de recorduri de temperatura ridicata au fost depasite sau egalate. Furtunile din ultimul timp au lasat fara curent electric milioane de locuitori, facand suportarea caniculei si mai grea. Primavara acestui an a fost cea mai calduroasa de cand americanii fac astfel de statistici, din anul 1895.

Specialistul in incalzirea globala sustine ca avem de-a face cu conditii diferite fata de cele de acum 30 de ani, din cauza schimbarilor climatice. De vina ar fi activitatile desfasurate de oameni, in special eliberarea, prin diverse activitati, de dioxid de carbon si gaze cu efect de sera. Din pacate, estimarile in aceasta privinta sunt si mai ingrijoratoare, viitorul rezervandu-ne si alte surprize neplacute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *