Reducerea consumului de gaz

Proiect pilot pentru instalatie pe biogaz in orasul Seini

Pentru a depinde mai putin de gazul rusesc este logic ca trebuie redus consumul.
gaz
Dar nu oprind productia intreprinderilor, asa cum face acum guvernul, ci prin aplicarea tehnologiilor noi. Prin schimbarea vechilor sisteme de combustie in care gazul este ars in proportie de 40-50% (la cele performante), restul risipindu-se in atmosfera prin cosul consumatorilor. O relansare a activitatilor economico-financiare urmind criterii ecologice, cu simtul responsabilitatii va trebui sa aibe loc cit mai urgent.
Firma WSA produce sisteme noi de combustie, performante si nepoluante, in care arderea este aproape completa, adica 99,9999%. Aceste sisteme se numesc Reactoare in trepte, se construiesc la comanda in functie de parametrii ceruti de clienti, pretul lor amortizindu-se in citeva luni (in functie de fluctuatia evolutiei pretului). Daca guvernul ar face demersuri pentru ca firmele sa inlocuiasca arzatoarele vechi cu noile reactoare brevetate in SUA si EU, consumul Romaniei ar scadea cu 30-40%. Deci aproape ca nu am mai consuma din import. Si asta fara a opri productia, fapt ce adanceste criza financiara.

Asemenea reactoare au fost montate la diferite intreprinderi cum ar fi ALRO Slatina, Oltchim sau SMR Bals, unde sau realizat reduceri de pina la 70% a consumului de gaz.

Firma a informat guvernul si ministerele despre aceste combustoare performante. Acestea au trimis raspuns ca au luat la cunostinta, dar lucrurile nu s-au miscat. Avem speranta ca noul guvern nu va mai arde gazul de pomana si va lua masurile necesare cit mai urgent.

Putem fi contactati la adresa Rasnov str. Vinatori 34 – email [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *