Ministerul Mediului cere reevaluarea societatii Cupru Min

0
452
Ministerul Economiei a decis să amâne vânzarea cuprului de la Roşia Poieni cu 30 de zile
Ministerul Mediului cere reevaluarea societatii Cupru Min

Reevaluarea societatiii Cupru Min este necesara, la fel si in cazul tuturor proiectelor care fac referire la resursele naturale, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Rovana Plumb, ministrul Mediului si Padurilor.

‘Este necesar acest proces /reevaluarea Cupru Min, n.r./, la fel cum sunt necesare toate aceste reevaluari la subiectele ce tin de resursele naturale. Este un angajament pe care l-am luat cu totii in programul de guvernare si sunt decisa sa tin cont de el. In prezent, societatea se afla in procedura de obtinere a unei noi autorizatii integrate de mediu. Vrem ca acest proces sa fie realizat in acord cu obiectivele pe care ni le-am asumat in programul de guvernare’, a afirmat ministrul Mediului.

Rovana Plumb a precizat, totodata, ca, la ora actuala, Cupru Min deruleaza activitati de extractie si procesare reglementate prin intermediul unei autorizatii de mediu emisa de Agentia pentru Protectia Mediului Alba, valabila pana in data de 4 februarie 2013, dar si printr-o autorizatie integrata de mediu, emisa de ARPM Sibiu pentru iazurile de decantare si haldele de steril rezultate din procesul de extractie-procesare, care a expirat deja la 31 decembrie 2011.

In data de 26 martie a.c., compania Roman Copper Corp. Canada a fost declarata castigatoare a licitatiei organizata pentru vanzarea actiunilor detinute de catre stat la societatea Cupru Min SA Abrud (centru-vest), la pretul de 200,77 milioane euro.
Pretul de pornire a fost de 57,36 milioane euro. Ulterior, licitatia a fost anulata, cele doua parti nereusind sa ajunga la o intelegere.

Strategia de privatizare a societatii Cupru Min Abrud a fost aprobata prin Hotarare de Guvern, iar privatizarea a fost cuprinsa ca angajament in Scrisoarea de Intentie in cadrul Aranjamentului Stand-By de tip preventiv dintre Romania si Fondul Monetar International, avand ca termen de realizare finalul lunii aprilie 2012

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.