Cativa greci s-au mutat in padure si s-au apucat de agricultura ca sa scape de criza

0
333
Cativa greci s-au mutat in padure si s-au apucat de agricultura ca sa scape de criza
Cativa greci s-au mutat in padure si s-au apucat de agricultura ca sa scape de criza

Fara griji si fara bani! Asa traiesc cativa tineri greci pe care criza i-a convins ca viata in marile orase nu mai e de ei. Ei s-au refugiat pe o insula, intr-o padure, si-au construit adaposturi si cultiva legume si fructe, si spun ca sunt mai fericiti ca niciodata. Nici nu mai stiu ce e aia criza!

Fara griji si fara bani. Asa traiesc cativa tineri greci pe care criza i-a convins ca viata in marile orase nu mai e de ei. S-au refugiat pe o insula, intr-o padure, si-au construit adaposturi si cultiva legume si fructe. Si spun ca sunt mai fericiti ca niciodata. Nici nu mai stiu ce e aia criza.

Cativa pari din lemn delimiteaza micul sat infiintat pe insula Evia, din Marea Egee. Iar „populatia” traieste in colibe sau corturi, mobila este una improvizata iar mancarea consta in fructe si legume organice, crescute pe langa case.

„Am vrut sa-mi schimb modul de viata si sa devin independenta, sa-mi cultiv singura mancarea, sa traiesc intr-un mediu mai curat, aproape de natura”, spune o femeie.

Ideea micii comunitati au avut-o patru tineri din Atena. Nu a fost insa atat de usor pe cat au crezut. Pentru ca habar nu aveau ce inseamna agricultura, in primul an au avut probleme cu procurarea hranei. Intre timp, comunitatea s-a marit iar lucrurile au inceput sa functioneze.

Cand nu au de ales si au nevoie sa mearga la cumparaturi, pun in traiste fructe si legume si se duc in satele invecinate, de unde se intorc cu alte produse. Asa ca existenta banilor este pentru ei inutila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.