Regizorul care i-a oferit sotiei flori din…panouri solare

0
870

Regizorul James Cameron si-a surprins sotia cu un buchet de flori aparte: cinci sisteme „Solar Sun Flowers” – panouri solarefotovoltaice montate intr-o instalatie care se aseamana cu floarea-soarelui –, pe care le-a inaugurat la Scoala Muse din Malibu.

Florile, care au o latime de circa 10 metri si o „tulpina” de aproape 5 metri, nu sunt foarte diferite de floarea-soarelui – acestea folosesc calcule astronomice care le ajuta sa se orienteze spre soare, pentru a-i valorifica cat mai mult energia.

Cele cinci flori vor acoperi aproximativ 90 la suta din consumul de energie a scolii, scrie presa locala.

Muse School, situata in Malibu Canyon, este o institutie non-profit privata, a carei cofondator este sotia regizorului, Suzy Amis-Cameron.

Florile vor fi integrate in curriculum scolii, cu un „tablou de bord” digital pe care elevii vor putea vedea cate resurse sunt economisite cu ajutorul florilor, comparativ cu diferite surse de producere a energiei.

James Cameron urmeaza sa breveteze instalatia solara inedita, inventie a carui design va fi disponibil oricui isi doreste sa aiba o floare facuta din panouri solare fotovoltaice.

Regizorul canadian spune ca a inceput sa lucreze la proiect acum trei ani, crezand initial ca il va finalizat in jumatate de an.

„Iata-ne trei ani mai tarziu, si eu m-am gandit ca va dura sase luni. Mereu depasesc termenele”, glumeste producatorul.

James Cameron a creat „Solar Sun Flowers” pentru sotia sa, drept cadou de ziua ei. „Sotul meu stie cum sa daruiasca un buchet de flori unei fete”, declara Suzy Amis-Cameron, la inaugurarea instalatiei.

Джеймс Кэмерон дарит гигантские солнечные подсолнухи для школы в МалибуДжеймс Кэмерон дарит гигантские солнечные подсолнухи для школы в Малибу

Джеймс Кэмерон дарит гигантские солнечные подсолнухи для школы в МалибуДжеймс Кэмерон дарит гигантские солнечные подсолнухи для школы в Малибу

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.