Regulile privind inregistrarea operatorilor in agricultura ecologica au fost publicate in Monitorul Oficial

Reguli privind inregistrarea operatorilor in agricultura ecologica
Reguli privind inregistrarea operatorilor in agricultura ecologica

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 687 din data de 8 noiembrie 2013 a fost publicat Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 1253/2013 pentru aprobarea regulilor privind inregistrarea operatorilor in agricultura ecologica.

Actul normativ aproba regulile privind inregistrarea operatorilor in sistemul de agricultura ecologica, care produc, proceseaza, importa, exporta, depoziteaza sau distribuie produse ecologice in vederea comercializarii, in conformitate cu prevederile OUG nr. 34/2001 privind produsele agroalimentare ecologice.

In fiecare an, pana la data de 16 mai (inclusiv), operatorii au obligatia de a-si inregistra activitatea la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), prin directiile pentru agricultura judetene si a municipiului Bucuresti sau entitatile mandatate de MADR.

Prin exceptie, isi pot inregistra activitatea, pana la data de 15 decembrie a fiecarui an, urmatorii operatori:
– producatorii din productia vegetala si animaliera care se inregistreaza pentru prima data ca operatori in sistemul de agricultura ecologica, doar pentru culturile infiintate dupa data de 16 mai si cu conditia ca inspectia pentru anul in curs sa poata fi efectuata in timpul perioadei de vegetatie;
– producatorii din productia vegetala, animaliera si din acvacultura, care acceseaza masuri din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala si/sau Programul operational pentru pescuit, cu conditia prezentarii copiei de pe contractul de consultanta/contractul de asistenta si/sau a Declaratiei pe propria raspundere in vederea inregistrarii ca operator in sistemul de agricultura ecologica, numai in situatia elaborarii proiectului de catre solicitant;
– operatorii economici din agricultura ecologica care isi incep activitatea dupa data de 16 mai.

Actul normativ stabileste modelele fiselor de inregistrare, precum si documentele care le insotesc.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente