Alte 3.000 de tichete pentru Programul Rabla vor fi disponibile incepand de joi

Attila Korodi, ministrul Mediului: Programul Rabla merge foarte bine si sunt convins ca va exista si in 2015, chiar daca vor aparea modificari
Alte 3.000 de tichete pentru Programul Rabla vor fi disponibile incepand de joi
Alte 3.000 de tichete pentru Programul Rabla vor fi disponibile incepand de joi

Alte 3.000 de tichete pentru persoane fizice vor fi distribuite, incepand de joi, in cadrul programului Rabla 2013, de catre Administratia Fondului pentru Mediu, potrivit unui comunicat al institutiei.

Repartizarea tichetelor valorice se va realiza in functie de numarul masinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judetene, potrivit statisticilor realizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Permiselor.

Totodata, distribuirea acestora se face in mod egal intre punctele de lucru apartinand colectorilor validati din judetul respectiv.

Proprietarul unui autovehicul uzat care vrea sa obtina tichetul valoric de 6.500 de lei pentru casarea acestuia trebuie sa se inscrie la un colector validat si sa obtina certificatele de distrugere, de radiere si tichetul in maxim 10 zile.

Persoanele care doresc sa achizitioneze un autovehicul nou si detin un tichet valoric, il pot depune la producatorul/dealer-ul auto acceptat in program, pana la data de 20 decembrie 2013. Nota de inscriere pentru achizitionarea unui autovehicul nou de la un producator/dealer validat este valabila pana la data de 23 decembrie 2013.

In acest an, se utilizeaza un singur tichet valoric, de 6.500 de lei, pentru achizitionarea unui autovehicul nou. Tichetul este transferabil.

DE asemenea, se ofera posibilitatea acordarii, pe langa prima de casare, a unui eco-bonus in valoare de 500 lei pentru: achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6, achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100g/km sau achizitionarea unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid. Pot fi cumulate maxim doua eco-bonusuri pentru o reducere suplimentara de 1.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *