RENEXPO Europa de Sud-Est 2008 despre utilizarea energiilor regenerabile si efectele lor pe piata de energie

regenerabileProtectia climei si cresterea costurilor energiei pe piata se confrunta cu noi provocari la nivel global, precum si la nivel local. Prin urmare, Uniunea Europeana a stabilit dublarea valorii totale a consumului de energie regenerabila, la 12%, pana in 2010. In domeniul energiei electrice, coeficientul de 14% din totalul consumului de energie va creste la 22%, energie regenerabila, pana in 2010. O data cu intrarea in UE, energiile regenerabile si eficienta energetica a devenit un subiect obligatoriu pentru Romania. Prin urmare eficienta energetica va fi ridicata cu 3% pana in 2009.Dar pentru a realiza obiectivele guvernului, orasele si comunitatile vor juca un rol foarte important, deoarece acestea au o influenta semnificativa asupra utilizarii energiilor regenerabile. Reducerea costurilor energetice, prin urmare, nu este posibila fara cooperarea la nivel municipal. Din pacate, in Romania, este o abordare dificila si sunt putine exemple de utilizare a energiilor regenerabile. Cu toate acestea, pentru a avea costuri mai mici, pentru a nu ne baza numai pe import si in acelasi timp pentru a fi capabili sa ne adaptam la schimbarile climatice, protectia climei trebuie sa fie mai puternica prin utilizarea de surse regenerabile a energiei.

In scopul dezvoltarii pietei de energie regenerabila, pentru a arata comunitatilor posibilitattile de utilizare a acestor energii, REECO RO Expozitii SRL organizeaza prima expozitie cu targ RENEXPO pentru Europa de Sud-Est intre 19 – 21 noiembrie 2008, la Sala Palatului din Bucuresti. Agenda conferintei va cuprinde idei de renovare a caselor vechi, incalzirea prin intermediul soarelui si lemului, energia eoliana si hidroenergia. RENEXPO este o platforma ideala pentru obtinerea informatiilor referitoare la utilizarea energiilor regenerabile si posibilitatile de imbunatatire a eficientei energetice in cladirile publice.

RENEXPO Europa de Sud-Est, va mai sustine 4 conferinte de acelasi gen. Paricipand la „Prima Conferinta Internationala in Romania – Bioenergia ” populatia se va putea informa in legatura cu posibilitatile de utilizare a bioenergiei si cum ar putea fi folosita pentru incalzirea cladirilor publice: scoli, gradinite si spitale. Mai mult, „Primul Workshop din Romania – Deseuri versus Energie ” va oferi sugestii de imbunatatire privind gestionarea deseurilor.

Pentru a comunitatilor interesate in special de utilizarea resurselor de apa si vant, „Prima Conferinta Internationala din Romania – Puterea vantului” si „Prima Conferinta Internationala din Romania – Hidroenergetice mici” vor da informatii si exemple practice.

Puteti gasi informatii suplimentare la www.renexpo-bucharest.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente