Resita: Campanie de colectare si reciclare care se lasa cu premii!

0
568
Ministerul Mediului a semnat protocoale de colaborare cu Asociaţiile Colective Ecotic, Recolamp, Environ şi SNRB
Resita: Campanie de colectare si reciclare care se lasa cu premii!

Ieri s-a deschis la Resita cel mai nou centru de colectare DEEE, parte a Retelei Nationale de Colectare, proiect al Asociatiei RoRec in parteneriat cu autoritatile locale, pentru crearea unei infrastructuri de colectare DEEE (deseuri provenite din echipamente electrice si electronice) accesibil unui numar cat mai mare de cetateni.

Tratarea acestui tip de deseuri conform normelor europene in vigoare inseamna si protejarea mediului, intrucat DEEE-urile pot contine substante periculoase precum mercur, nichel, plumb sau cadmiu, care, netratate corespunzator, pot dauna mediului si sanatatii oricaruia dintre noi.

Centrul de colectare situat pe Strada Caminelor ofera si servicii de colectare de la domiciliu pentru persoane fizice si juridice, pentru aparatura voluminoasa, prin comanda telefonica la numerele 0255-210258 si 0737.443.934, apelabile de luni pana vineri, in intervalul orar 9.00-17.00.

„Continuam dezvoltarea Retelei Nationale de Colectare, aceasta lansare de centru fiind cea de-a noua, in mai putin de 2 luni. Este un semnal pozitiv pentru noi, si anume ca autoritatile sunt tot mai interesate de alinierea serviciilor oferite cetatenilor la cerintele Uniunii Europene”, a declarat Liviu Popeneciu, Presedinte Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec.

Locuitorii din Resita si zonele din proximitatea orasului au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele vechi sau defecte, prin aducerea lor la centrul de colectare, in fiecare sambata, intre orele 09.00 si 16.00.

„Protectia mediului este una dintre preocuparile comunitatii noastre, iar aceasta inaugurare nu va face decat sa inlesneasca accesul cetatenilor la un serviciu in beneficiul lor si al mediului inconjurator. Asteptam cat mai multe persoane care sa depuna aparatura veche la centrul nou deschis”, a declarat Mihai Stepanescu, Primarul Municipiului Resita.

Inaugurarea centrului de colectare include si o campanie de colectare deseuri electrice si electronice, derulata in 2 puncte provizorii, in ziua lansarii centrului. Toti deponentii vor fi inscrisi la o tombola cu premii oferite de partenerul Whirpool, unul dintre membrii fondatori ai Asociatiei. Premiile vor fi oferite in cadrul unei ceremonii festive care va avea loc sambata, 7.06.2012, ora 20, pe scena din Parcul Tricolor (Victoria).

Reteaua Nationala de Colectare (deseuri de echipamente electrice si electronice), realizata de Asociatia RoRec in parteneriat cu primariile, inseamna crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel national. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunitatii, un spatiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice intr-un mod organizat si in conditii de deplina siguranta, cu respectarea normelor de mediu.

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuti producatori europeni de electrocasnice cu activitate in Romania. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si implicit prin reintroducerea in sectorul economic de materii prime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.